Places to visit – Winter NL

Chalet Olympic ligt middenin de regio Ski Amade, een gebied met meerdere plaatsen en skigebieden samen het grootste skigebied van Europa is. De Ski Amade bestaat uit 28 dorpen in vijf verschilldnde regio‘s: Salzburger Sportwelt, Dachstein Tauern, Gastein, Hochkönigs Winterreich en Grossarl .  De Oostalpen zijn kouder als de Westalpen. Dat betekent veel sneeuw gedurende de wintermaanden. Er zijn 860 km pistes en 278 moderne skiliften welke allemaal goed bereikbaar zijn met skibus en auto.

Filzmoos is onderdeel van de Salzburger Sportwelt. Chalet Olympic ligt 100m van de Geierberglift welke onderdeel is van de Skischakel Filzmoos-Neuberg. Filzmoos zelf heeft 1 gondelbaan, 2 stoeltjesliften en5 sleepliften. De skidagen eindigen meestal bij de Apres Ski in Happy Filzmoos.

De overige plaatsen bevinden zich allemaal binnen 20 minuten met de auto Wagrain, Flachauwinkel,  Zauchensee en Schladming. De Ski Amade is perfect om er op uit te gaan en te ontdekken met voor elk wat wils Voor de avonturiers is er de mogelijkheid off-piste te gaan. Bij Sport Stefan kunt u al uw materiaal huren. There are also a number of local ski schools that we are happy to recommend.

The Ski Amade biedt eveneens 7oo kilometer langlaufloipen. In Filzmoos worden ook langlauflessen aangeboden. Voor de wandelaars is er de mogelijkheid aan sneeuwschoenwandelingen deel te nehmen waarbij u de winterse natuur heel anders beleefd.

In Schladming en Radstadt zijn twee superlange rodelbanen voor de moedigen!

De plaatsen Schladming/Planai, Reiteralm, Flachau en Zauchensee beschikken allemaal over pistes welke voor de  Alpine Skiing World Cup gebruikt worden.In januari is de nachtslalom in Schladming, wate en van de grootste sportgebeurtenissen is in oostenrijk met 50.000 bezoekers. De stemming is daar absoluut geweldig!